Dersom du driver en nettbutikk med Shopify, ønsker du antageligvis også at dine produkter er synlige på Google — og ikke bare via betalte annonser, men også i de naturlige, såkalte “organiske” resultater. Denne Shopify-guiden forteller deg om noen målrettede SEO grep du kan ta, slik at Google og andre søkemotorer gir deg gode plasser og dermed økt trafikk til din side.
OBS! Artikkelen er skrevet for deg som har allerede bygd nettbutikken din. Deler av artikkelen er ganske tekniske og avanserte. Dersom du er fortsatt i planleggingsfasen, trenger du nok en artikkel om hvordan du bør sette opp din Shopify nettbutikk med SEO i bakhodet rett fra starten. Følg SmåSeo på Linkedin, for det kommer en nyttig sjekkliste angående dette om litt :)
Shopify og SEO: Er det en bra match?
Shopify er et av verdens mest kjente CMS’er (Content Management Systemer) for nettbutikker, og det blir bare mer og mer populært. Antall brukere har nesten doblet siden 2017.
Men hvordan er forholdet mellom Shopify og SEO? Hvilke grep kan du ta for å forbedre sidehelse, søkbarhet og rangering?
Shopify har faktisk en rekke innebygde funksjonaliteter som gjør søkemotoroptimalisering for nettbutikken din enklere, og sjansen til å rangere høyt i søkeresultatene bedre.
Blant annet tilbyr Shopify følgende SEO-features:
Blogg: Shopify tilbyr en blogg-funksjon, noe som kan hjelpe deg med å skaffe trafikk fra kunder som befinner seg på ulike steg i kundereisen sin
Videresendelser (301’ere, eller “redirects): Shopify har et innebygd verktøy for videresendte URL’er
Noindex-tags: Med Shopify kan du forholdsvis enkelt implementere Noindex-tags for sider som du ønsker å holde ut av indeksen
Strukturerte data: CMS’et gir deg mulighet til å bruke strukturerte data for produkter og ulike sidetyper osv., noe som hjelper Google med å fremvise søkeresultatene på en mer visuell og dermed engasjerende / klikk-animerende måte.
Generelt sagt blir Shopify — som de fleste globalt populære CMS’er — bedre og bedre mtp. Søkemotoroptimalisering og håndtering derav.
Når det er sagt, så er Shopify også kjent for et par svakheter i forbindelse med søkemotoroptimalisering.
Lurer du på hva et CMS egentlig er og hvilket du bør velge for din nettside?
Shopify’s største SEO-svakpunkt
Shopify’s desidert største svakhet ref. søkemotoroptimalisering er duplikat innhold.
Duplikat innhold oppstår når enten eksakte kopier eller lignende innhold finnes på to separate URL’er. Dette skaper problemer for søkemotorer, da disse vil slite med å bestemme hvilken av de to (eller flere) URL’er skal være den såkalte kanoniske versjonen — med andre ord, hvilken av URL’ene som skal vises i søkeresultatene.
I verste fall risikerer du at søkemotorer bestemmer seg for en konkurrent som sender tydeligere indekseringssignaler.
Men hvordan oppstår duplikat innhold på Shopify? Shopify auto-genererer ofte innhold på to ulike, men relaterte måter:
Duplikate produktsider
Duplikate kategorisider (“collections”) pga. paginering (“pagination")
I tillegg er måten Shopify linker til produkter internt spesielt problematisk her.
Under finner du noen tips om hvordan du kan løse Shopifys problemer med duplikat innhold, intern lenking, og indekseringssignaler. SEO Grep 6 befatter seg spesifikt med dette problemet.
Utover dette gir denne SEO Shopify-guiden deg en rekke nyttige SEO-tips for å unngå de vanlige Shopify-fallgruvene, slik at nettbutikken din kan være top of the class — og top of the search results. 🎊
Usikker på hva SEO egentlig er?
🕵🏽♀️ Shopify SEO Grep 1 — Søkeordsanalyser + Søkeordsoptimalisering
— Søkeordsanalyser
Uansett hvilket CMS du bruker for din nettbutikk er det avgjørende for god rangering at du kjører gode, utdypende søkeordsanalyser. Slik lærer du mer om hvilke søkeord kunder (og konkurrenter!) bruker for å finne frem til produktene dine, og dette kan gi deg informasjon om hvordan du kan optimalisere dine egne produkt- og kategorisider.
Noen måter å finne gode søkeord på er:
Google AdWords:
Dersom du kjører betalte annonser, kan du eksportere dine søkeord fra Google AdWords.
Sjekk spesielt AdWords-søkeordene dine som har høye konverteringsfrekvenser. Selv når søkevolumet er forholdsvis lavt, indikerer en høy konverteringsrate at dette søkeordet er mer transaksjonelt.
Optimaliser landingssidene for de som genererer mest inntekt for nettstedet først.
Google Search Console:
Sjekk Google Search Console for å finne søkeordene nettbutikken din får klikk/visninger for i dag.
Sjekk også hvilke sider brukere havner på for de ulike søkeordene. Er dette sidene du ønsker å rangere for søkeordene som brukes? Hvis ikke, bør du strømlinje søkeordsstrategien din.
Usikker på hva Google Search Console er og om du bør bruket verktøyet?
Google Keyword Planner:
Undersøk dine høyprioriterte søkeord og generer nye ideer ved å bruke Googles eget søkeordsverktøy, Google Keyword Planner. Det finnes også andre verktøy som kan hjelpe deg å finne relaterte begreper og variasjoner av søkeordene. Noen nyttige verktøy her er for eksempel keywordtool.io (betalt) eller answerthepublic.com (gratis).
Innholdsgap-analyser:
Dersom du ikke vil betale for et mer avansert og dyrt SEO-verktøy, kan en SEO konsulent hjelpe deg med å kjøre en punktuell en-gangs audit på konkurrenter og deres eksisterende innhold. Ved hjelp av en såkalt “content gap” kan du finne ut av hva slags innhold konkurrenter er synlige for — som du mangler.
— Søkeordoptimalisering
Shopify lar deg optimalisere viktige nøkkelelementer for god rangering. Blant annet kan og bør du tilpasse:
meta-tiler
meta-beskrivelser
URL’er
For å justere disse elementene, trenger du bare å navigere til siden du ønsker å justere og bla ned til "Search Engine Listing Preview.”
Der det er mulig, bør du bruke hovedsøkeordene dine i disse elementene, særlig i meta-tittelen, da dette er en direkte rangeringsfaktor. Men før du setter i gang med optimaliseringsprosessen, bør du lage en god fremgangsplan, slik at optimaliseringen skjer på en strukturert og målrettet måte.
En erfaren SEO konsulent hjelper deg med å lage utdypende søkeordsanalyser og optimaliseringsplaner, slik at du kan optimalisere nettstedet ditt på en effektiv og smidig måte.
Ønsker du å gjøre jobben selv? Da har jeg likevel noen tips til deg.
Dette bør du gjøre
Optimaliser høy-trafikkerte og høy-konverterende sider først
Lag en tabell med en oversikt over utvalgte URL’er og hvilke søkeord som bør brukes på de
Ikke bruk samme hovedsøkeord for flere URL’er samtidig. Hver URL bør optimaliseres for et unikt hovedsøkeord — slik at du unngår å skape duplikat innhold.
✍🏽 Shopify SEO Grep 2 — Lage unike produktbeskrivelser
Som nevnt under SEO Grep 1 bør hvert produkt ha unike meta-titler og meta-beskrivelser — men dersom du ønsker at hvert produkt skal indekseres for seg selv, bør du også legge til unik produkttekst på hver produktside.
Grunnet antall produkter, kan dette ofte være en nesten uoverkommelig jobb for de fleste nettbutikker. Med mindre du har ressurser til å ansette en frilans-copywriter, bør du fremgå strategisk og ta en ting av gangen.
Dette bør du gjøre
Bruk salgsrapporten (“Sales reports”) for å prioritere produkter du selger mest av. Du finner rapporten under: Analytics > Dashboard > Top Products By Units Sold.
Igjen, vurder å bruke en frilans copywriter for å kjapt produsere unikt innhold for dine topp-sider og -produkter.
Husk at produktbeskrivelser alltid bør være skrevet med kjøper i bakhodet, dvs. prøv å svare på alt en fremtidige kunde mest sannsynlig måtte lure på.
Det er en fordel å fremheve viktige nøkkel-features av produktet: dette hjelper både konverteringsraten og rangeringer.
Forsikre deg om at teksten er lesbar. Ikke lag en stor blokk med tekst: bruk avsnitt, underoverskrifter og visuelle tekst-elementer, dersom mulig.
📰 Shopify SEO Grep 3 — Bruke Shopify-bloggen
Shopify tilbyr en blogg-funksjonalitet, men salg er som vanlig absolutt høyest pri for de fleste butikkeiere, og da blir nettbutikken forståelig nok ganske produkt-fokusert.
Dessverre er det nå slik at det blir mer og mer vanskelig å rangere høyt med “kun” produkter.
Selv om vi kanskje antar at intensjonen bak et søkeord i utgangspunktet er kommersiell, så kan det hende at Google bestemmer seg for å fremvise informative artikler først, så lister den opp en produktside som tredje søkeresultat.
Dersom du ser at dette er tilfelle for noen av dine viktigste søkeord, bør du i det minste vurdere å skaffe deg en blogg.
Det kan være viktig for deg og dine salgstall å lage informasjons-orientert innhold, knyttet til ulike punkter på kundens kjøpsreise, da Google i økende grad viser til informasjonssider først, så produktsider.
Dette bør du gjøre
Identifiser søkeordene dine med høyest prioritet for deg og dine kunder. Begynn eksempelvis med 10 topp-søkeord, slik at det ikke blir en overveldende prosess.
Gjennomfør et manuelt Google-søk for hver enkelt søkeord du har på topp-listen din.
Resultatsiden som dukker opp inneholder mye gratis-tips for deg som butikk-eier. Legg merke til hvilke typer innhold Google velger å rangere på de første tre plassene for disse søkeordene. Er det først og fremst informasjonstunge artikler? Eller er det transaksjoneller produktsider? Er det kanskje en blanding av de to? Husk på at Googles første mål er å svare på intensjonen brukeren hadde ved å søke på søkeordet, og søkemototoren har blitt ganske flink til å finne ut av selve intensjonen. Dette bør du ta som et hint.
Ser du primært blandet eller transaksjonelt innhold, bør du likevel kategorisk evaluere dine produktsider for å se om du svarer godt nok på brukerintensjonen. (SEO Grep 1 og SEO Grep 2)
Ser du primært informativt innhold — for eksempel utdypende artikler om temaer knyttet til produktet ditt — bør du vurdere å lage blogginnhold som avdekker informasjonsbehov til søkerne.
Det å drive med en blogg krever tidsressurser og, dersom du må ansette en copywriter, også penger. Jeg opplever ofte at det av denne grunnen kategoriseres som et lav-prioritert “luksus-tiltak.”
Men husk at bloggen er mest effektiv når den opprettes på en målrettet måte, alltid med en god søkeordsstrategi i bakhodet. Du skal ikke bare skrive litt om “hva som helst” — du skal strategisk avdekke behovene til potensielle kunder, som befinner seg på ulike steg i sin kjøpsreise.
Særlig når Google velger å fremvise informasjonsresultater fremforan produkter, kan slike blogg-innlegg direkte bidra til å fange opp besøk som ellers ville gått tapt. Dette bidrar til økt synlighet, økt trafikk, og til slutt også økte salgstall.
🧭 Shopify SEO Grep 4 — Optimalisere sidestruktur
Ifølge Shopify selv automatiserer CMS’et noen beste praksis SEO grep:
Innholdet følger et logisk hierarki av kategorier
Sider bruker ikke iframes
URL’er bruker standard-tegn og har en enkel, lesbar struktur
Du kan derimot ta noen grep for å ytterligere optimalisere nettbutikken din for å forbedre søkeresultatene dine:
Optimalisere butikkens navigasjon
Bruke beskrivende tekster som fil-navn for bilder
Bruke beskrivende tekster som lenke-tekster for interne lenker
— Optimalisere navigasjon
Meny-titler bør beskrive deres innhold
Meny-punkter bør være i en rekkefølge som gir mening for din butikk
Meny-punkter bør være i en rekkefølge som viser relasjonen til hverandre
Lenketeksten av meny-punktene bør være beskrivende og matche tittelen for siden de linker til
Dersom mulig bør ikke sidene være flere enn 3 klikk borte fra forsiden
— Bruke beskrivende fil-navn for bilder
Når du lagrer et bilde ved hjelp av kamera eller et bilderedigeringsverktøy, er filnavnet ofte en streng med tall, bokstaver eller datoer som er vanskelig å lese.
Beskrivende, lesbare filnavn for bilder er bedre for søkemotorer, fordi de avslører mer om innholdet i bildene. Dette maksimerer for øvrig også sjansen for at bildene dukker opp i et bildesøk for viktige søkeord, noe som kan øke trafikken betraktelig, særlig for online butikker.
OBS: du kan ikke endre fil-navn i Shopify selv. For å bruke mer beskrivende fil-navn må du laste opp nye bilder og erstatte de gamle, etter at du har endret fil-navn manuelt.
— Bruke beskrivende lenketekster
Samme prinsippet gjelder for lenketekster. Beskrivende lenketekster hjelper søkemotorer å forstå og kategorisere siden du lenker til.
Dette bør du ikke gjøre:
Klikk her for å se flere tyggesnacks for hunder
Beste praksis er:
Sjekk ut flere tyggesnacks for hunder
↪️ Shopify SEO Grep 5 — Bruke redirects / viderekoblinger
Shopify gjør det lett å lage redirects, som er viderekoblinger av sider hvor innholdet har flyttet til en annen URL. Dette er særlig viktig når du bestemmer deg for å flytte på innhold med høye trafikktall over til en annen URL.
En videresendelse signaliserer til søkemotorer at innholdet ikke ble fjernet, det befinner seg bare et annet sted. På denne måten mister du ikke trafikken. Den nye siden arver også alle lenkesignaler den gamle siden måtte ha fått fra før, noe som er viktig for rangering.
Du finner Shopifys redirect-verktøy her:
Online store —> Navigation —> URL Redirects
Dette bør du gjøre
Tenker du på å flytte viktig innhold fra en URL til en annen, må du huske på å sette opp en redirect.
Det eneste du må huske på her er at du faktisk må slette den opprinnelige siden før viderekoblingen fungerer. Dette betyr også at du må være helt sikker på at du ikke kommer til å ha behov for den opprinnelige siden fremover.
👯 Shopify SEO Grep 6 — Unngå duplikat innhold + forbedre intern lenkestruktur
Nå som vi har snakket om redirects, begynner mine anbefalinger å bli av en litt mer teknisk natur. Dersom dette overstiger kunnskaps-horisonten din i dag, kan du booke et SEO kurs hos meg, eller la meg gjøre jobben for deg :)
— Duplikate produktsider
Shopify-butikker tillater /products/-sidene å bli fremvist på to forskjellige URL-baner:
Kanonisk (foretrukket) URL-bane: /products/
Ikke-kanonisk URL-bane: /collections/.*/products/
En kanonisk URL er URL’en som skal indekseres i søkeresultatene. Ikke-kanoniske URL’er er derimot merket i kildekoden med en lenke som peker til kanonisk URL. Dette er for å signalisere til Google eller andre søkemotorer at denne URL’en er nærmest identisk med den kanoniske URL’en, og trengs ikke å indekseres. Slik hjelper systemet søkemotorer å forstå at dette er duplikat innhold — og gir gode instrukser for hvordan innholdet skal håndteres.
Shopify linker som vanlig fra collections-sider til ikke-kanoniske versjoner av alle dine produktsider. Det kan også hende at Shopify linker til ikke-kanoniserte versjoner av URLer når nettstedet bruker interne “swatch” lenker som peker til produktvariasjoner, for eksempel fargevariasjoner. Dette gjør at Shopify skaper en nettsidearkitektur som er bygd på ikke-kanoniserte sider, dvs. sider som du egentlig helst ikke vil få indeksert pga. duplikat innhold.
Beste praksis er å peke lenker til kanoniske URL’er, slik at søkemotorer — når de besøker og crawler nettbutikken din — får en bedre forståelse for hvilke sider er viktigst, og hva som bør indekseres.
Dette bør du gjøre
Juster kildekoden i product.grid-item,liquid-filen. Dette er litt “techie” og du bør helst ha en bakgrunn i koding når du gjør dette. Alternativet er at du får hjelp av en SEO konsulent.
— Produktvarianter og variable URL’er
Når vi snakker om produktvariasjoner, for eksempel ulike fargevarianter av en og det samme produktet, er det et lite punkt å huske på.
Ulike URL’er for produktvariasjoner genererer ofte et problem med duplikat innhold, fordi teksten og bildene på siden er nærmest identiske. Der er derfor at kun én av disse variasjonene bør være en kanonisk URL, dvs. foretrukket / indekserbar URL.
Det kan derimot hende at din nettbutikk vil profitere fra å la alle disse produktvariasjoner registreres som kanoniske URL’er som bør få et eget søkeresultat. Dette er avhengig av dine kundenes søkeatferd og dine ressurser for å lage unik innhold for hver eneste produktversjon.
Spørsmål du kan stille deg selv her er:
Søker dine kunder på søkeord basert på produktvariasjoner? (eg. farger, størrelser osv.)
Har du ressursene for å lage unikt innhold for alle produktvarianter?
Er innholdet unikt nok til å anses som en ikke-kopi av originalen?
Les mer om: Beste praksis for SEO og produktvarianter
— Duplikate collections-sider (paginering)
Utover det skaper Shopify problemer med duplikat innhold for collections-sider.
Mange Shopify-nettsteder lager duplikat innhold gjennom sidens pagineringsmekanisme. Når du er på en paginert URL i en serie, vil lenken til den første siden inneholde "?page=1". Dermed opprettes det et duplikat av den første collections-side.
Paginerte sider vil imidlertid nesten alltid være en duplikate sider, fordi en URL med "?page=1" vil nesten alltid inneholde det samme innholdet som den opprinnelige — ikke-parametriserte — nettadressen, dvs. adressen uten "?page=1" osv.
Dette bør du gjøre
En utvikler eller teknisk SEO konsulent kan justere den interne koblingsstrukturen for deg, slik at det første paginerte resultatet alltid peker til den kanoniske siden.
🕷 Shopify SEO Grep 7 — Sikre gode crawling- og indekseringssignaler
— Optimalisere Robots.txt
Det er beste praksis for sider å ha en god robots.txt-fil på plass. I robots.txt’en gir du instruks til søkemotorer for hva de får lov til å crawle (besøke) / ikke crawle.
Det er visse sider søkemotorer ikke trenger å bruke deres såkalt “crawl budget” på. Blant annet snakker vi her for eksempel om:
Admin area
Checkout
Orders
Shopping cart
Internal search
Policies page
Shopify genererer en standard robots.txt som inneholder en del disallow regler. Shopify sin standard robots.txt utelukker disse automatisk fra crawlen, så dette trenger du ikke å bekymre deg for.
Dette bør du gjøre:
I de aller fleste tilfeller holder altså Shopifys egen-generert standard-fil for robots.txt’en.
Når nettbutikken din blir mer kompleks, kan det derimot hende at du trenger å tilpasse robots.txt. I så fall må du lage en robots.txt.liquid file med tilpassede regler.
MERK!
Ikke rør robots.txt-filen, med mindre at du er veldig trygg på det du gjør, og er kjent med en del koding. Dette er fordi at du kan gjøre ett lite feilgrep, og dermed gi søkemotorer instruks til å ikke besøke nettstedet ditt i det hele tatt. Dette vil ha nærmest fatale konsekvenser for nettbutikken din.
Føler du deg kunnskapsrik nok, har Shopify laget en guide for deg, hvor du kan lese hvordan du lager en liquid fil. Også Go Fish har laget en god guide rundt Shopfys Robots.txt.
Dersom du helst vil overlate slike grep til profesjonelle hender, tar du kontakt med en utvikler eller en teknisk SEO konsulent.
— Optimalisere Sitemap.xml
Sitemap.xml-filer hjelper søkemotorer å forstå hvordan nettbutikken din er bygd opp, og hvilke sider som skal indekseres. Det gjør crawling mye lettere for Google & Co., og anses dermed som beste praksis for SEO.
XML-sitemappen din finner du som vanlig under dinurl.no/sitemap.xml.
Som regel vil Shopify automatisk generere flere XML-sitemapper — én for hver sidekatori (f. eks. produktsider, kategorisider, blogg-innlegg osv.). Så vil Shopify også lage en hovedsitemap (“sitemap index”), som da inneholder lenker til alle disse under-sitemapper.
Igjen, i de fleste tilfeller holder Shopify’s egen-generert sitemap index.
Dette bør du gjøre
Det mest vanlige issuet her er at såkalte orphaned pages. Dette er da “foreldreløse sider”, dvs. URL’er som ikke har lenker til seg selv fra andre innlegg på samme nettside. De eksisterer i nettbutikken din, men er ikke viktige nok til at du har satt lenker til de sidene på hvilken som helst måte.
Interne lenker er et viktig rangeringssignal for søkemotorer. Dersom du har mange sider av så lav kvalitet / viktighet at du ikke en gang lenker til de, er det lurt å ta de bort fra sitemappen.
For å finne orphaned pages i sitemappene dine kan du crawle sitemap.xml’en din med et crawling verktøy, eller be en SEO konsulent om å gjøre dette.
Hun kan finne ut av av om sitemappene dine inneholder sider som ikke er viktige nok til å crawles, slik at de kan fjernes fra sitemappene dine.
🍞 Shopify SEO Grep 8 — Implementere Strukturerte Data
Strukturerte data hjelper Google og andre sømeotorer å fremvise dine søkeresultater på en visuell engasjerende måte. Dette øker klikkraten, og dermed trafikken til siden din.
Stort sett gjør Shopify en alright jobb med strukturerte data. Det lønner seg likevel å ta en dobbeltsjekk, og implementere noen ekstras på veien.
Dette bør du gjøre
Markups som er viktige for deg som driver en nettbutikk:
“Product” markup:
Denne type strukturerte data har vel høyest pri for de fleste shop-eiere, og dette fikser Shopify for deg. Har du “product”-markup implementert, får Google målrettet informasjon om produktnavn, beskrivelse og pris etc.
“Breadcrumb” markup:
Brødsmuler er essentielle for nettbutikker, særlig i en tid hvor mer enn halvparten av besøkere surfer på mobilen sin. Dersom nettbutikken din bruker brødsmuler (og det bør den absolutt gjøre!), er det ekstra-bra for Google resultatene dine å markere brødsmule-lenker med “breadcrumb” markup.
“Article” markup:
Dersom du bruker bloggen, bør du også implementere “article” markup. Du kan bruke “BlogPosting,” men det virker som om “article” gjør det best i Google resultatene
“Review” markup:
Dersom dine produkter har (gode) anmeldelser, kan du vurdere å implementere “Review” markup også.
Strukturerte data kan implementeres av en utvikler eller en teknisk SEO konsulent. Dersom du ikke har ressurser til egen utvikler, kan du bruke Schema App Total Schema Markup. Distilled gir også flere tips om strukturerte data og nettbutikker.
🏎 Shopify SEO Grep 9 — Optimalisere sidehastighet
I dag er sidehastighet en rangeringsfaktor. Selv om det kan virke som om Shopfiy sider er litt trege, så viser tester at de faktisk gjør det ganske bra sammenlignet med andre e-commerce CMS’er.
Shopify bruker for eksempel Fastly CDN og browser caching, noe som gjør sidehastighet ganske solid. Likevel er det ting du kan og bør optimalisere, da page speed er en rangeringsfaktor.
Dette bør du gjøre
Du kan “lazy-loade” bildene dine med lazysizes library
Du kan automatisk komprimere bilder med Crush.pics (se Grep 11)
Du kan slette Shopify apper som du ikke bruker (se Grep 11)
Du kan manuelt minske og komprimere store bilder på høy-prioriterte sider
Du kan migrere sporingskoder til Google Tag Manager
Igjen, hvis alt dette virker litt overveldende, kan en utvikler eller en teknisk SEO konsulent hjelpe deg.
🧔🏽♂️ Shopify SEO Grep 10 — Dobbeltsjekke Fast Simon
Fast Simon er en digital løsning som legger til personaliserings-funksjonaliteter til butikken din. Dersom din nettbutikk bruker Fast Simon, bør du sjekke at løsningen er implementert riktig og at den ikke forårsaker indekseringsproblemer.
Dette bør du gjøre
Dobbeltsjekk at Fast Simon forhåndsviser innholdet på nettstedet ditt, slik at Google ikke får problemer med gjennomsøking og indeksering. Dette vil gi Googlebot en server-side rendered versjon av nettstedet ditt som vil gjøre det lettere for den å tolke innholdet.
Search Engine Journal har publisert en case studie om Shopify og Fast Simon.
📲 Shopify SEO Grep 11 — Bruk noen Shopify apper og slett andre
Shopify sider er generelt litt heavy på kode-siden, og dette skyldes i stor grad appene du kan legge til for å øke funksjonaliteter til nettbutikken din.
Apper kan forårsake det som på utvikler-språk kalles for “code bloat,” dvs. at de generer ofte massevis av unødvendig kildekode (særlig JavaScript og CSS). Dette må søkemotorer bruke energi på å crawle. I tillegg påvirker ubrukt kode sidehasighet drastisk — og sidehastighet påvirker igjen rangeringer.
Dette bør du gjøre
Fjern alle Shopify apper du ikke bruker.
Mitt tips er å gå gjennom appene dine på kvartalsbasis og slette alt du ikke bruker.
Vær sikker på at du ikke sletter apper som er essensielle for funksjonaliteten av nettbutikken din.
Skaff deg noen av Shopifys SEO-apper:
Crush.pics: Denne appen komprimerer store bilder, og dette senker page speed. Dette kan være et viktig grep for deg, ettersom nettbutikker ofte er avhengig av en stor mengde bilder.
Schema App Total Schema Markup: Denne appen anbefales å bruke når du ikke har en utiklver som kan hjelpe deg med strukturerte data (se Grep 8).
Yotpo Reviews: Denne appen hjelper deg med å legge til produktanmeldelser, slik at din side kan få “review stars” i søkeresultatene — noe som bidrar massivt til en økt klikkrate, og dermed øker trafikk til din side.
Rewind Backups: Lager backups av siden din. Dette er lurt å implementere før du gjør store endringer på siden, inkludert det å legge til en haug med for eksempel redirects.
Grattis! Da har du kommet deg gjennom en stor og til dels ganske teknisk liste med tips for SEO på Shopify. 🎉🥂🍾
Var anbefalingene litt gresk for deg? Ta en prat med meg, så blir alt dette mindre skummelt.
Kilder:
Du er gründer eller aktiv i en småbedrift og trenger SEO hjelp?
Jeg er en senior SEO-konsulent som satser på ekte kunnskapsformidling.
Book et SEO-kurs for deg og ditt team, eller hyr meg inn som personlig SEO konsulent, så tar vi en prat om behovene til deg og din bedrift. Det er en rekke prosjektbaserte SEO tjenester jeg kan operativt støtte dere med på midlertidig basis.
Lyst til ta en prat om SEO for din bedrift?
Comments